fbpx
הודו - המדריך למתחילים | חלק א'

הודו – המדריך למתחילים | חלק א'

שתפו עם חברים 💪

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email

חושבים לטייל בהודו? ??

בין אם אתם עושים טיול אחרי צבא, סטודנטים בחופשת סמסטר, או סתם כי שמעתם שהודו פשוט עושה טוב לנפש – הפוסט הזה יעשה לכם קצת סדר וחשק לכרטס בקרוב.

רגע לפני הכרטוס והכל, תמיד כדאי להתעדכן במזג אוויר ומתי מומלץ להגיע לכל מקום (רלוונטי לכל יעד בעולם).
למשל אם אתם רוצים להגיע לפושקר, מומלץ לנסוע בתקופת ההולי (שזה החג הכי מגניב שלהם עם השלכת אבקות הצבעים באוויר) וליהנות מהאווירה המיוחדת והחגיגית שם.

ואם כבר התחלתי עם פושקר וההולי (שלא במקרה ככה התחיל הטיול שלי) אמשיך איתם. ההולי מתקיים סביב תחילת חודש מרץ ואפשר לבדוק כל שנה בגוגל את התאריכים המדויקים.

איך מגיעים לפושקר? קודם כל מגיעים להודו ?
נניח שהגעתם בטיסה בינלאומית לדלהי. רוב הטיסות הזולות נוחתות בשעות הלילה ולכן מומלץ לתת גיחה קצרה בדלהי להתאוששות מהטיסה. אפשר לישון ליד שדה התעופה או להגיע למיין באזאר ולקחת חדר ל-12 שעות או ליום שלם אם בא לכם להסתובב שם קצת יותר.
בעיניי – דלהי היא רק תחנת מעבר, לא מצאתי יותר מדי מה לעשות שם למעט קצת קניות (אבל חכו עם זה לפושקר), אוכל, מקלחת ומנוחה.
*אם רק הגעתם להודו וזו פעם ראשונה שלכם, תתכוננו קצת להלם תרבות כי דלהי מלוכלכת, צפופה, רועשת וכל הזמן צופרים!!

לוקחים מונית משדה התעופה למיין באזאר  ולא, בשום אופן!! להקשיב לאף נהג מונית שמנסה לעבוד עליכם ואומר שהמיין באזאר סגור. המיין באזאר אף פעם לא נסגר והוא מנסה לקחת אתכם לאיזה חנות או וואטאבר לאן בדרך כדי לעשות עליכם קופה. תהיו אסרטיביים ונחושים (ואל תגידו לו שזו פעם ראשונה שלכם שם) ואם צריך גם קצת לצעוק עליו בחזרה שיקח אתכם אך ורק למיין באזאר ואם הוא מתעקש שלא, שיקח אתכם לתחנת משטרה. זה בד"כ ירגיע את אותם הנהגים החוצפנים.

איפה לישון במיין באזאר, דלהי? ?
ממליצה על גסט האוס שנקרא AJAY GUEST HOUSE שממוקם קצת אחרי הכניסה לשוק, המחירים יחסית סבבה לעיר, יש מזגן (חובה בדלהי) והחדרים די נקיים. יש גם אופציה להוזלה במחיר אם תישנו בHARE RAMA GUEST HOUSE שזה ממש ממול. בחדר יש מאוורר תקרה אבל החדרים פחות נקיים בעיניי (תלוי מה הסטנדרטים שלכם).

יאללה לפושקר. איך מגיעים? ✈️???
אם אתם מעוניינים לחסוך בזמן, ניתן לקחת טיסת פנים מדלהי ישירות לג'איפור (טיסה של שעה שעולה כ-250₪ לערך) ומשם לקחת מונית שעולה כ-100₪ וזו נסיעה של 3 שעות לפושקר.
אם אתם לא לחוצים בזמן וגם רוצים לחסוך בעלויות, ניתן לקחת רכבת ישירה מדלהי לג'איפור או לאג'מר או כמובן ניתן לקחת את אוטובוס הלילה הידוע בכינויו סליפר (כי יש מיטות ואפשר לישון כל הדרך) מדלהי לג'איפור ומשם אוטובוס נוסף לפושקר.

אתם אנשים של דו גלגלי? ?
כמובן שלא שכחתי אתכם! אפשר לשכור (או לקנות אם אתם מתכננים טיול ארוך ולמכור שוב בדלהי כשתסיימו) אנפילד הודי מחשמל ולנסוע כל הדרך מדלהי לפושקר ולהתנייד בפנאן שלכם למשך כל הטיול. ממליצה לכם לחפש קבוצות בפייסבוק של אופנועים בהודו ולקבל המלצות מרוכבים שכבר עשו זאת שם.
המלצה שלי: אם אתם לא רוכבים (כי אופנוע זה הדיבור ?) קחו מונית מג'איפור, רק הגעתם להודו ובא לכם להגיע בפנאן. שלמו עוד כמה שקלים ותגיעו בקלאס!

הגעתם לפושקר! איזה כיף לכם. איפה ישנים? ?
זה כבר תלוי בתקציב שלכם. יש המון גסט האוסים שם. יש של בעלים הודים ויש של בעלים ישראלים שגרים שם. תראו מה זורם לכם, רק קחו בחשבון שתקופת ההולי היא תקופה עמוסה במבקרים ולכן כולם מעלים את המחירים (יכולים לנוע בין 400-1000 רופי ללילה). מומלץ להגיע כמה ימים לפני ההולי כדי לשריין לעצמכם חדר לחג או להזמין דרך האתרים השונים.

התמקמתם? היידה!
עכשיו שימו ? לכמה דברים מאוד חשובים:

1. הולי בייבי!!! החג ההודי הכי מפורסם בעולם, חג של שמחה ואנרגיות משוגעות תרתי משמע. בנות יקרות – בבקשה תשמרו על עצמכן שם! לכו רק בקבוצות של אנשים (בחיים לא ללכת לבד שם ביום ההולי) ואם צריך, קחו איזה מקל או כלי שישמש ככלי נשק להרתעה (אני קניתי בשוק דוקרן רק למען תחושת הביטחון האישית שלי – בחיי!! שאף אחד לא יתעסק איתי ??) ואם אתם נכנסים לתוך השוק להסתובב, שמרו היטב על גופכן – שלא תוטרדו שם. תעלו לאיזה גג ותראו את כל היופי הזה מלמעלה, הכי כיף להיות בטופ.
המלצה שלי: תביאו איתכם בגדים לבנים מהבית, כאלו שתוכלו לזרוק לפח אח"כ בלי כאב כי הולכים להתיז עליכם מלא אבקות בצבעי הקשת. טיפ חשוב נוסף – לפני שאתם יוצאים החוצה לבלאגן של הצבעים, מרחו על עצמכם קצת שמן קוקוס שניתן לקנות בכל דראגסטור (זה יסייע לכם אח"כ בהורדת הצבע העקשן שנדבק לגוף) צלמו הרבה ופשוט תהנוווו ?

2. קניות!!! תעשו את רוב הקניות שלכם כבר בשוק המדהים של פושקר. הקניות שם הרבה יותר זולות ביחס ליתר המקומות בהודו (כמובן לא לשכוח להתמקח!) ואם לא בא לכם להיסחב, שלחו חבילה או שתיים הביתה – זה מגיע בשלום ונחמד שיש למה לצפות כשחוזרים לשגרה אחרי הטיול ופתאום מקבלים חבילה שמזכירה לכם כמה כיף היה..

3. האגם הקדוש!!! אם כבר ללכת לראות את האגם, אז רק בזמן השקיעה. זה פשוט יפיפה! צבעים משגעים ואווירה קסומה.
 לא, בשום אופן!! להקשיב לאף הודי שינסה לעבוד עליכם עם איזה טקס קבלה מיוחד ויעני קדוש שבו הוא מברך אתכם, שולח פרחים לאגם ומעניק לכם צמיד מחוט צמר. אחרי זה הוא ינסה לעשוק אתכם עם תרומה ולא ישחרר אתכם עד שלא ת׳שחררו את הארנק וזה מזה לא נעים. מניסיון. ??‍♀️

הלאההה…נגמר ההולי, מיצינו את פושקר.
מה עכשיו? היידה לרישיקש!
דרכי התחבורה לכל היעדים זהות: אוטובוס (סליפר או סמי סליפר), מונית, אופנוע או טיסת פנים. עם רכבת לא התעסקתי בכלל ולכן פחות ארשום עליה אבל תמיד תוכלו להתעדכן בכל האמצעים הרלוונטיים להמשך הטיול בסוכנויות הנסיעות ההודיות ולקבל מידע נוסף באינטרנט.

רישיקש או רישיכיף ??
אתם תחליטו איך לקרוא לה כי תוכלו:

1. להסתלבט ולא לעשות כלום בכיף שלכם.
2. לתרגל יוגה. שיעור בודד או לעבור קורס מדריכים.
3. לטייל במפלים. ממש קל להגיע! לכו כקילומטר על הכביש הראשי ואז תראו מצד שמאל דרך לא סלולה.. תמשיכו ואז תגיעו לאיזור הליכה ומשם למפלים, אפשר גם לקחת ריקשה לשם.
4. לאכול מלא בנופי פאי, שלום למלכה (או למלך – אנחנו לא קטנוניים), ללטף פרה ו/או לשמור על חפציכם מפני קופים גנבים.
5. לראות את טקס הפוג'ה המיוחד בגנגס ואולי אפילו לטבול בו ביום חם? כי בניגוד למקומות אחרים בהודו, מי נהר הגנגס ברישיקש נחשבים נקיים וזכים וזה המקום האידיאלי לטבול בו אם חשקה נפשכם.
**סחבקית מעולם לא טבלה בגנגס אבל מכירה כאלו שכן ובאמת שלא צמח להם זנב.
המלצה שלי: רישיקש נחלקת לרם ג'ולה ולקסמן ג'ולה. מניסיוני, בלקסמן ג'ולה הרבה יותר מעניין ושוקק חיים ולכן כדאי למצוא גסט האוס ולישון שם.

קראתם עד לפה? בום עליכם! ??
שמחתי ממש לשתף אתכם בפוסט הראשון מיני רבים שיהיו, בהם אחלוק איתכם מהידע שלי על המקום המדהים הזה (ספוילר: בפוסט הבא אתן טיפ מדליק לגבי שמירה קלה על היגיינה) ועל המון יעדים נוספים בעולם.

***סחבקית עבדה במשך שש שנים וחצי כדיילת אוויר באלעל.
טסתי, ראיתי, טיילתי, חוויתי, טעמתי, נסעתי, עבדתי ועכשיו באה אליכם עם המון תובנות, המלצות וטיפים שיעשו לכם את החיים קלים יותר.

רוצים לפרגן או סתם לשאול שאלות? שתפו אותי בתגובות >>

אז לסיכום, הודו היא מדינה מדהימה עם אנשים טובים ויש לה המון מה להציע! זה תלוי אך ורק בכם, אם תחליטו לקחת את הטוב שבה ואת הפחות טוב לדעת לשים בפרופורציות המתאימות.
שם באמת הכללל אפשרי או כפי שידידנו ההודים אומרים: "סאב קוץ' מילגה".

היו שלום לכם ונמסטה,
?? יעל ??

מאמרים נוספים שיעניינו אותך

תגובה אחת בנושא “הודו – המדריך למתחילים | חלק א'”

  1. היי יעל,
    אשמח לקבל המלצה ,מהן האפשריות להגיע לרישיקש משדה התעופה בדלהי כאשר אין כוונה להישאר בדלהי.נחיתה בדלהי ב יום 11/11/19 בלילה
    תודה מראש
    רומי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

😱

ב-$99 גם לכלב שלך תרצה לקנות כרטיס טיסה

חדש! קבלו למייל טיסות עד $99 שלא מתפרסמות בשום מקום!

אז לאן בא לך לטוס?

דילוג לתוכן