לפני 8 שנים בערך ביקרנו לראשונה בניו יורק, הפעם חזרנו כדי להשלים את הטיול ולבקר במקומות ה"פחות מתויירים" ומוכרים שאליהם לא הספקנו להגיע בפעם הקודמת. ניו יורק היא באמת עיר מדהימה ללא הפסקה ולא משנה כמה פעמים מגיעים אליה, אף פעם לא משעמם ותמיד אפשר למצוא מקומות חדשים. טיסות לניו יורק לרוב יקרות ולכן מומלץ לטוס לשבועיים מינימום כדי למצות את היעד.
הפעם רצינו לטייל מסודר כדי להספיק הכל אז בנינו מפה עם הכלי המעולה של Google Maps שנקרא המפות שלי. באופן כזה המפה נגישה לנו כל הטיול מכל מכשיר והיא כבר מציגה את כל הנקודות שנרצה להגיע אליהן.
המקומות במפה שיצרנו מחולקים לצבעים:
- אטרקציות (כחול)
- מסעדות (חום)
- פאבים ובילויים (ירוק)
- שופינג (אדום)
לחצו על האייקון בפס העליון מצד שמאל כדי לפתוח את המקרא:
לינק ישיר למפה כדי לפתוח אותה ב-Google Maps >>
לא אוכל להסביר על כל האטרקציות שבחרנו במפה אבל אספר פה על כמה ממש מומלצות, אתחיל לפי הסדר לפי התחומים.
אטרקציות בניו יורק
המוזיאון האמריקאי לתולדות הטבע
אנחנו לא טיפוסים של מוזיאונים אבל אם יש מוזיאון אחד שחייבים לבקר בו במנהטן זה ה- American Museum of Natural History. שלדים אמיתיים של דינוזאורים, שחזור מדוייק של עמים מתרבויות שונות, מומיות ועוד. ממש מעניין לראות איך תרבויות שונות חיות בעולם וחיו בעבר ונראה באופן כללי שיש השקעה מאד גדולה בפרטים הקטנים.
אגב, אחרי שעתיים של סיבוב יוצאים משם רעבים אז המסעדה הכי מומלצת שמצאנו ליד המוזיאון נקראת The Ribbon (קישור לדף העסק במפות גוגל), מומלץ לנסות שם את ההמבורגר.
National geographic encounter – Ocean Odyssey
אטרקציה ממש מומלצת של נשיאונל ג׳אוגרפיק, במחיר של 38 דולר לאדם תוכלו לחוות את המעמקים של האוקיינוס. הצגת תוכן בצורה ויזואלית מרשימה עם שיא הטכנולוגיה.
הייליין
מסילת רכבת תלויה באוויר שהוסבה לשביל טיילת ארוך שמלא בצמחייה, ממש נעים לטייל ולראות את כל העיר מלמעלה. בסיום השביל אפשר לרדת למטה לצ׳לסי מרקט שכוללת הרבה חנויות ומסעדות בוטיק (כולל המסעדה של אייל שני ״מזנון״).
One world observatory
סיור מומלץ במגדל הגבוה ביותר בארצות הברית (מעל חצי קילומטר גובה), המגדל נבנה במקום שבו קרסו מגדלי התאומים בפיגועי 911. בראש המגדל יש תצפית מדהימה לצילומים. במרחק של 10 דק׳ הליכה מהמגדל, אפשר למצוא קניון שבתוכו יש שוק אוכל ומסעדות איטלקיות בשם Eataly.
אזור המפלים בסנטרל פארק
שופינג בניו יורק
ג׳רזי גארדנס
מרכז קניות ענק בג'רזי מחוץ למנהטן שכולל המון מותגים ואאוטלטים, מומלץ לבוא להרבה זמן כי בחנויות של המותגים הגדולים התורים ארוכים. מצד שני, שווה את החסכון במחיר. המתחם כולל חנויות בגדים, נעליים, מוצרי חשמל, צעצועים איפור ועוד.
לוקחים אוטובוס מתחנת האוטובוסים המרכזית Port Authority Bus Terminal בעלות של 12 דולר לאדם. מומלץ לנסוע בשעות הבוקר כשאין עומס, משך הזמן בשעות האלו הוא כ-30 דקות. לעומת זאת חשוב לזכור שבסוף היום יש פקקים בחזרה בכניסה למנהטן והנסיעה יכולה לקחת 1-2 שעות!
כדי לא לעמוד בחזור את כל הנסיעה תזכרו שאוטובוס יוצא בערך כל 15 דקות אז אם אתם רואים שאין לכם מקום לשבת, עדיף לרדת מהאוטובוס ולחכות לאוטובוס הבא.
מייסיז
יש כמה סניפים של מייסיז בניו יורק, אנחנו תמיד מעדיפים את הסניף המרכזי ברחוב 34 על 151W. תכלס זה מקום ענק ואפשר לבלות בו יום שלם!
הרבה קומות וכל קומה מתעסקת בתחום אחר – קוסמטיקה, הנעלה, ביגוד וכו׳…כל המותגים שם, יש אחלה מחירים ומבחר עצום.
צ׳לסי מרקט
מייסיז וג׳רזי גארדנס יכולים לספק את כל הצרכים של השופינג אבל אסור לפספס את הצ׳לסי מרקט, זו חוויה מסוג אחר. הרבה חנויות נישתיות ומגניבות כאלה בסטייל של שוק מקורה. יש שם גם אחלה מסעדות (כולל סניף של ״המזנון״ – המסעדה של אייל שני).
מסעדות בניו יורק
מסעדה איטלקית מומלצת – Trattoria Trecolori, צמוד לטיימס סקוואר.
מסעדה הודית מומלצת – מחיר לכל כיס והאוכל פשוט תענוג! מסעדה באווירה חשוכה מעט, מנוהלת על ידי משפחה הודית תקופה ארוכה ולא חייבים להזמין מקום מראש.
טיפים כלליים למטיילים בניו יורק
- תחבורה ציבורית – מומלץ לקנות כרטיס נסיעות שבועי לסאבוואי בעלות של 30$. את הכרטיס אפשר לקנות במכונות בסאבווי. המכונה מחזירה עודף של 9 דולר בלבד אז חשוב לתכנן את התשלום כדי לא להגיע למצב שהכסף נבלע.
- כרטיס סים מקומי – יש 3 חברות תקשורת מרכזיות שמציעות כרטיסי סים במסלולים שונים – AT&T, Varizon ו-T-mobile. אי אפשר להגיד חד משמעית מי מציע תמיד את החבילות הכי זולות אבל במהלך הטיול שלנו החבילה הכי משתלמת הייתה ב-T-mobile וכללה 10 ג׳יגה בעלות של 50 דולר. למי שיש מכשירי טלפון של שיאומי לא בטוח שניתן יהיה להתחבר עם הסים של הרשתות המקומיות, יש מכשירים שלא תומכים.
- מזג אוויר – מאד לא צפוי, בתחזית נאמר שיהיה שבוע שמשי ומעונן עם יום אחד גשום, בפועל היה יום אחד שמשי ובכל שאר הימים ירד גשם. לא להסתמך על האינטרנט ולהגיע מוכנים לכל מצב.