לטוס מנמל התעופה בעובדה (אילת) פעם ראשונה!
- זמן נסיעה מת“א: 3 וחצי שעות (עם רכב פרטי, תנועה זורמת).
- חניה: חינם ובשפע. יש מקומות חניה כל כך קרובים שההליכה לשדה בפועל היא 2 דק‘.
- תנאים: דיוטי פרי קטן (ממש) ומגוון מאד מאד מצומצם של חנויות אוכל ושתיה. ישנן פינות ”זולה“ שתוכלו להיזרק עליהן עד שתתחילו את הבורדינג.
- כניסה לשדה עד עליה למטוס: לקח לנו כ-40 דק‘ לערך (מהיר מאד, מזכיר את טרמינל 1 בנתב“ג).
- מה כדאי להביא: בקבוק מים כדי לעשות ריפיל, יש בשדה מתקן תמי 4 ואוכל טעים בעדיפות. כיאה לשדה תעופה, מחיר לסנדוויץ (מעפן) ופחית שתיה יגיע ל42 ש“ח! כריך = 30 ש“ח, פחית שתיה = 12 ש“ח.
- שקעי חשמל: לא חסר תכל‘ס יש מספיק ביחס למספר האנשים ואני יכול להגיד לכם שארבעתינו נהננו משקע פנוי.
- עלויות דלק: אני נוהג ברכב ממונע ע“י גז, מה שהופך בפועל את העלויות שלי להרבה יותר זולות. נסענו 4 חברים ומיכל מלא עלה לנו 120 ש“ח לכיוון. אם תעשו חישוב של הלוך + חזור לחלק ל-4 אנשים, הסכום הכולל מגיע ל-60 ש“ח לאדם.
- צ‘ק אין: אנחנו סגרנו את הטיסה עם WizzAir ושדרגנו לפריוריטי, זה אומר בפועל שמוטר לנו טרולי אחד + תיק גב אחד לנוסע. שלא כמו בנתב“ג ואני מניח שרק מפאת כח האדם, חייבו אותנו לעבור בעמדה של WizzAir גם כשבידנו כרטיסי הטיסה ושעשינו צ‘ק אין. זה לטענתם, על מנת שיוכלו לבדוק את גודל המזוודה. אני אומר לכם בפועל שאם יש לכם כרטיס ואתם יודעים שאתם לא חורגים בגודל המזוודה, לא היה קורה כלום אם פשוט היינו ממשיכים ישירות לבידוק.
- זמן נסיעה מאילת או לאילת: 40 דק‘ לכיוון! (אנחנו עשינו את זה בהלוך רק בגלל אילוץ, לא ממליץ לכם לעשות את זה אלא אם יש לכם סיבה מוצדקת).
- בידוק בטחוני וביקורת דרכונים: הבידוק בפועל היה הרבה פחות קפדני מנתב“ג. לא התבקשנו להוריד שעונים ו\או להוציא את הלפטופים מהתיק. משלב הבידוק ועד לביקורת הדרכונים עברו 30 דק‘ לערך (יש עמדות של דרכונים ביומטריים).
- טיסה ושירות: הטיסה לא הרגישה לנו שונה מכל טיסה אחרת עם WizzAir. המטוס היה לא עמוס ולא ריק. אני יכול להגיד לכם שהיו לפחות 15 איש שישנו על 3 מושבים.
אנחנו טסנו ללונדון, נחתנו בשדה התעופה לוטון שמרוחק מהעיר כשעה לערך (תלוי איפה אתם ישנים כמובן).
הטיסה עלתה לנו 290 ש“ח, ההסעה הלוך חזור משדה התעופה לדירה עלתה לנו 180 ש“ח (הלוך חזור).
אם אתם שואלים למה לא לקחנו אובר אז מכיוון שהנחיתה שלנו בלונדון ממש מאוחרת (1 בלילה) בחרנו שלא להסתמך על זמינות אובר וסגרנו הסעה מראש.
* ההסעה נסגרה בפועל דרך שירות הקונסיירג‘ הנפלא של חברת AMEX והוא היה זול ב10 פאונד לערך ממה שמצאנו אונליין.
סיכום עלויות:
כרטיס טיסה: 290 ש“ח (ת“א – לונדון).
דלק: 60 ש“ח (הלוך חזור)
סה“כ 350 ש“ח לטיסה ישירה ללונדון מנמל התעופה בעובדה.
וסיכום בשפה חופשית של המשורר: נמל התעופה בעובדה בהחלט נראה כמו שדה שנתקע איפשהו לפני 14 שנים, הוא מרוחק מכל מקום אחר, קטן, עייף וגם דיי נחמד.
הנסיעה היתה כיפית אך מעט מתישה. החוויה בשדה היתה זריזה יחסית ולא הרגשנו רע כשהגענו. אין ספק שהחניה שדרגה את החוויה שלנו בטירוף.
אם יש לכם רכב פרטי, אתם מספר אנשים שלא גרים בצפון הרחוק, יש לכם אווירה טובה ואתם יכולים לחלוק בזמן הנהיגה ו\או בהוצאות הדלק. נראה שעם מחירי טיסות של 90 ש“ח לוינה, 290 ש“ח ללונדון ועוד המון המון מחירים שלא תבינו איך הם הגיוניים בכלל, נראה ששווה לגוון מדי פעם ולהחליף את נתב“ג.
דרכי הגעה נוספות לנמל התעופה בעובדה ומידע על תחבורה ציברות תוכלו למצוא בפוסט הקודם שלי. קליק כאן!